Warszawskim szlakiem niepodległości - spacer

NIEPODLEGŁOŚCI - spacer

DATA: 11 listopada 2017 r.; godz. 13.00

MIEJSCE: przed wejściem głównym do Zamku Królewskiego w Warszawie

11 listopada 1918 roku był przełomowym dniem w dziejach Europy i Polski. W lasku Compiégne pod Paryżem Niemcy podpisali rozejm kończący I wojnę światową. W tym samym dniu w Warszawie Rada Regencyjna przekazała władzę Józefowi Piłsudskiemu. Po 123 latach niewoli państwo polskie powróciło na mapy świata.

Oddając hołd bohaterom walczącym o wolność Rzeczypospolitej, zapraszamy do wspólnego przejścia Warszawskim szlakiem niepodległości. Na trasie naszego spaceru znajdą się miejsca i obiekty, które w sposób bezpośredni jak i pośredni były świadkami burzliwej drogi naszego narodu do pełnej suwerenności.

Zapraszamy - 99 rocznica odzyskania przez Polskę niepodległości; sobota, 11 listopada 2017 r godz. 13.00. Spotykamy się obok wejścia głównego do Zamku Królewskiego w Warszawie.

Wstęp wolny!

Dofinansowano ze środków Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2021 w ramach Programu Dotacyjnego „Niepodległa”.

Dofinansowano ze środków Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2021 w ramach Programu Dotacyjnego „Niepodległa”