Dla Niepodległej! - przestrzenna gra miejska

- przestrzenna gra miejska

DATA: 18 listopada 2017 r. (sobota); godz. 12.00

MIEJSCE: przed wejściem głównym do Zamku Królewskiego w Warszawie

Wiele jest w polskiej historii rocznic bolesnych i smutnych. Jednak ta - upamiętniająca odzyskanie przez Polskę niepodległości jest wyjątkowo radosna. Po 123 latach od ostatniego rozbioru nasz kraj powraca na mapy świata. Polskość zwycięża a Polacy znów mogą cieszyć się życiem w wolnym, suwerennym kraju!

Dlaczego święto niepodległości przypada właśnie 11 listopada? Jaką rolę w odzyskaniu naszej wolności odegrali wielcy narodowi bohaterowie z Józefem Piłsudskim na czele? Jakie wydarzenia poprzedzające ten dzień wywarły kluczowe znaczenie dla odzyskania należnego nam miejsca w świecie?

Na te i wiele innych pytań znajdziesz odpowiedź uczestnicząc w naszej przestrzennej grze miejskiej. Rozwiązując specjalnie przygotowane zadania i łamigłówki historyczne, poznasz najważniejsze momenty polskiej historii, które doprowadziły do ponownego ustanowienia polskiej państwowości po latach zaborów.

Przyjdź - Dla Niepodległej! Plac Zamkowy (przed wejściem głównym od Zamku Królewskiego w Warszawie); sobota, 18 listopada 2017 r.; godz. 12.00.

Wstęp wolny!

Dofinansowano ze środków Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2021 w ramach Programu Dotacyjnego „Niepodległa”.

Dofinansowano ze środków Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2021 w ramach Programu Dotacyjnego „Niepodległa”